Informatie Sydney


Sydney is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales in Australië met 4,2 miljoen inwoners. Sydney ligt tussen de Grote Oceaan in het oosten en de Blue Mountains in het westen. De veelzijdige en bovendien multiculturele stad heeft de grootste natuurlijke haven in de wereld en meer dan 70 stranden waaronder het bekende Bondi Beach. Sydney kent een oceanisch, subtropisch klimaat met warme zomers van gemiddeld 25 °C en milde winters van gemiddeld 16 °C. Omringd door nationale parken ligt Sydney midden in een schitterende natuur. Zo vindt je ten zuiden van de stad een heide, uitgestrekte stranden en dichtbegroeid regenwoud. Eeuwenlang heeft Sydney open gestaan voor immigranten waardoor het een bijzondere multiculturele stad is geworden.

Sydney

Als grootste stad van Australië is Sydney uitgegroeid tot een stad vol cultuur en bezienswaardigheden. Sydney is een levendige, bewogen en multiculturele stad en staat bekend om zijn relaxte surfsfeer die weinig toeristen teleur stelt!

Handige weetjes over Sydney

Feitentabel Sydney
Grootte 12.144 km2
Ligging Zuid-oostelijke kust van Australië
Taal Engels
Geld Australische Dollar
Vliegtijd 21.5 uur
Tijdsverschil 10 uur in de zomer en 9 uur in de winter

Meer weetjes in de feitentabel van Sydney.

Klimaat in Sydney

Het lekkere en zachte klimaat van Sydney is zeer bepalend voor de cultuur van de stad. De gemiddelde temperaturen in de zomer (25 °C) en in de winter (16°C) maken het buitenleven van de vele inwoners van Sydney mogelijk. Sydney heeft een ocenanisch, subtropisch klimaat die wordt beïnvloed door de Grote Oceaan.

Populaire regio’s van Sydney

  • The rocks
  • Downtown
  • Ten oosten van Downtown
  • Ten westen van Downtown
  • Darling Harbour

Vakantie naar Sydney

Sydney heeft je ontzettend veel te bieden. Het is niet de hoofdstad van Australië maar wel de meest bezochte stad van Australië. Sydney is met zijn haven, het operahuis, de ontspannen sfeer en de vele bezienswaardigheden een ontzettend interessante stad die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Een reis naar Sydney duurt meer dan 20 uur en is over het algemeen niet goedkoop. Online vliegaanbieders proberen elkaar goedkoper af te zijn en het is dus ook verstandig om verschillende vliegmaatschappijen te vergelijken, hier kun je flink wat geld op besparen!