Achtergrond Sydney


Sydney is een bijzondere stad met een bewogen geschiedenis. Sydney was ooit een strafkolonie. Het is bijzonder hoe van een strafkolonie een plek is ontwikkeld waar jaarlijks 70.000 bezoekers vrijwillig naar toe gaan. De geschiedenis van Sydney is interessant en terug te zien in de vele musea maar ook op straat. De architectuur van Sydney is namelijk erg bijzonder; je vindt de meest oude en moderne gebouwen vlak naast elkaar. Ook de economie van Sydney is zeer interessant. Vroeger werden de grootste inkomsten van Sydney namelijk bepaald door de walvisvangst, maar dit is allang niet meer zo. Iets bijzonders wat Sydney te bieden heeft is de bijzondere flora en fauna. Voor een wereldstad is Sydney namelijk erg groen, omringd door parken en in het bezit van de meest bijzondere dier- en plantensoorten.

Cultuur Sydney

De cultuur van Sydney is bepaald door zowel de Aboriginals als alle immigranten die door de eeuwen heen naar de stad zijn geïmmigreerd. Zowel de Europese als Aziatische cultuur is in de stad terug te zien. Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de cultuur van Sydney.

Economie van Sydney

Eeuwenlang was de grootste inkomstenbron van Sydney de walvisvangst, dit is echter al lang niet meer zo. Ben je benieuwd hoe de economie van Sydney door de eeuwen heen is ontwikkeld of vraag je je af wat momenteel de grootste inkomstenbron van Sydney is? Lees meer over de economie en zijn geschiedenis van Sydney.

Flora & fauna van Sydney

SydneyWie aan Australië denkt, denkt aan de kangoeroe. Maar de Australische natuur heeft je nog veel meer te bieden. Ben je benieuwd welke beesten en planten je in Sydney tegen het lijf kunt lopen? Lees meer over de flora en fauna van Sydney.

Geschiedenis van Sydney

Sydney heeft een ontzettend bijzonder interessante geschiedenis: ooit was Sydney namelijk een strafkolonie. Hoe kan een strafkolonie ontwikkelen tot de wereldstad die het nu is? Lees meer over de geschiedenis van Sydney.

Inwoners van Sydney

Opvallend is dat 20% van alle inwoners van Australië in Sydney woont. Ook worden er in Australië jaarlijks nog zo’n 100.000 immigranten toegelaten. Wil je weten hoe de stad omgaat met al deze immigranten? Lees meer over de inwoners en de demografie van Sydney.

Staat Sydney

Eeuwenlang is Sydney een kolonie van Engeland geweest en nog steeds is het de koningin van Engeland die de macht over Sydney heeft. Ben je benieuwd hoe dit parlement werkt over deze grote afstand? Lees meer over de staatsvorm, politiek en het bestuur van Sydney.