Cultuur Sydney


In Sydney zijn tijdens de economische groei die duurde van 1960 tot 1980 ontzettend veel hoge & moderne gebouwen geplaatst. In de stad zijn veel historische gebouwen echter bewaard gebleven. Het veel voorkomende contrast tussen deze moderne en historische gebouwen zorgen voor een bijzonder effect.

SydneyDe ligging van de stad en zijn klimaat heeft gezorgd voor een zeer relaxte en ontspannen manier van leven. De stille oceaan heeft een kustlijn van 60 km en daarnaast vind je nog veel stranden bij de haven. De inwoners van Sydney besteden veel van hun vrije tijd buiten het huis. Watersporten als surfen, zwemmen en zeilen zijn in de hele stad zeer populair. Doordat de zomers van Sydney warm zijn en de winters zacht vind dit buitenhuize leven gedurende het hele jaar plaats. De levendige stad zit vol met levenslust en energie.

Specifieke voorbeelden van cultuur

De bevolkingsgroei samen met de succesvolle handel in wol en tarwe maakte Sydney een rijke gemeenschap. Er werd volop geïnvesteerd in de vernieuwing van de stad. De stoffige straten van de stad werden geplaveid met hout en er werden gebouwen neergezet die de nieuwe status van de stad uit moesten stralen, bijvoorbeeld het douanekantoor of het stadhuis.

De laatste jaren zijn Chinezen de grootst groeiende gemeenschap van Sydney. De Chinese gemeenschap groeit heel hard, Chinees is dan ook na Engels de meest gesproken taal in Sydney. De mensen uit verschillende culturen van Sydney hebben invloed gehad op de cultuur, het dagelijks leven, de handel, het onderwijs en de politiek van de stad. Langzaam hebben zij het karakter van de stad veranderd. Tijdens het economische succes ontstond er een soort afkeer tegen oude gebouwen. Veel gebouwen werden gesloopt en nieuwe moderne gebouwen kwamen hiervoor in de plaats. Tegenwoordig worden de oude gebouwen juist heel bewust gespaard en gerenoveerd.

In Sydney vind je veel typische Australische winkeltjes waar je souvenirs als tapijten van kangaroehuid, macadamianoten en Aborignal kunstvoorwerpen kunt kopen.