Economie Sydney


Jarenlang was de voornaamste inkomstenbron van Sydney de walvisvangst. Toen de handel in wol en tarwe ontstond groeide de verkoop en export vrij snel uit tot de belangrijkste bron van inkomsten. In 1890 en rond 1920 werd de stad getroffen door een economische crisis. Sinds deze moeilijkere jaren is Sydney uitgegroeid tot een wereldberoemde handelsstad met contacten over de hele wereld.

Sydney Harbour, AustraliaSydney bezit bovendien een dubbele haven: Sydney Harbour en Botary Bay. Hier vindt de meeste in- en uitvoer van Australië palats. Steenkool, wol, rundvlees en fabrieksgoederen worden uitgevoerd. De belangrijkste exportopname is Japan. Aan import wordt er door Sydney voornamelijk auto’s en ruwe olie binnen gehaald.
Sydney is een echte zakenstad. Meer dan 40 banken hebben hun hoofdkantoor hier gevestigd. Sydney is dan ook het belangrijkste financiële centrum van het land.

Toerisme

Jaarlijks bezoeken minsten 700.000 toeristen de stad. Toerisme is dan ook de snelst groeiende industrie van Sydney. Interessant om te weten is dat een kwart van de toeristen van Sydney uit Europa komt. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen, hotels en hostels spelen in op het toerisme van de stad. In het algemeen is de stad nog niet extreem duur geworden. De stad is erg goed leefbaar, zowel voor toeristen als voor lokale bewoners.