Eten Sydney


Vroeger bestonden typische gerechten uit Sydney voornamelijk uit Engelse gerechten zoals vleespastei met tomatensaus en puree. Langzaam zorgden immigranten van over de hele wereld voor een bijzondere en multiculturele keuken. Zowel thuis als in restaurants worden zeer uiteenlopende gerechten geserveerd. Over het algemeen kun je stellen dat de inwoners van Sydney van vlees houden. Dankzij het klimaat en het buitenleven zijn barbecues in Sydney erg populair. Barbecue-gezelschappen vind je in de tuin, op het strand of in één van de stadsparken. Ook de manier van koken van de Aboriginals heeft invloed op de huidige keuken van Sydney. Gerechten als krokodillen en wallaby’s worden nog dagelijks bereid en geserveerd. Ook allerlei vruchten uit het regenwoud zijn te proeven.

De keuken van Sydney is net zo multicultureel als de stad zelf. In de stad vind je een enorme verscheidenheid aan specialiteitenrestaurants. Invloeden vanover de hele wereld typeren de keuken van Sydney; de fantasievolle en moderne keuken van Australië vermengt met Aziatische en Europese invloeden. De echte culinaire dare devil moet ook de typische Aborignal gerechten geproefd hebben. Ook al is dining out, uit gaan eten in een chic restaurant, groot onderdeel van de levensstijl van veel inwoners van Sydney, de barbecue is toch haast altijd favoriet. Niets is voor veel inwoners van Sydney mooier dan gezellig met vrienden in de tuin vlees grillen. De barbecue oftewel, barbie, is dan ook één van de voornaamste vrijetijdsbestedingen van de Australiërs.

Typische gerechten van Sydney

 • Vegetime
  Vegetime is een soort smeerbare pasta met als hoofdbestanddeel gist. Deze pasta wordt door de Australiërs onder andere gebruikt op brood. Een tip is vegetime met gesmolten kaas en tomaat op een stokbroodje, lekker voor bij de barbecue!
 • Aboriginal Food
  Het lijkt voor ons niet altijd even aantrekkelijk maar eerlijk is eerlijk, kenmerkend eten van Australië is het natuurlijke voedsel van de Aboriginals. Dit voedsel ‘Bushtucker’ genoemd, wat letterlijk betekent ‘eten uit de woestijn’ bestaat uit zeer sterke en ongebruikelijke smaken. Voor echte culinaire dare-devils is dit zeker het proberen waard.

Typisch drinken van Sydney

 • Warme chocolademelk met marshmellows
  Verhit warme chocolademelk, of melk met chocolade(poeder) en leg hier twee marshmellows op. Verhit dit geheel nog 2 minuten in de magnetron en geniet van deze heerlijke Australische specialiteit.
 • Bier, bier en nog eens bier
  Een eeuwenoude grap over de Australiërs luidt dat je wanneer je hier een 7-gangendiner besteld je een stuk vlees krijgt en een sixpack bier. Er wordt in Australië dus erg veel bier gedronken en iedere staat heeft zijn eigen gebrouwen bier.