Flora en Fauna Sydney


Voor zo’n ontzettend grote wereldstad met zo’n 4 miljoen inwoners en jaarlijks 700.000 toeristen is Sydney een groene stad te noemen. De natuur is belangrijk voor de inwoners en maakt vaak zelfs deel uit van het dagelijks leven. In het zuiden van Sydney vindt je het uit 132 km² bestaande National park Royal. Hier vindt je een ongelooflijke verscheidenheid aan natuur, zowel heide als kliffen tot een dichtbegroeid regenwoud. Ook kun je hier bijzondere diersoorten tegenkomen, waaronder dodelijke slangen maar ook ongelooflijk veel papegaaien-soorten.

Flora in Sydney

In het uitgestrekte park Royal Botanic Gardens kun je terecht voor een prachtige verzameling planten uit het zuiden van het Grote Oceaan gebied. Zo vindt je er een wildernis van orchideeën, varens en andere oerwoudplanten (kijk hiervoor in de de kassen The Arc en The Pyramid Glasshouse).
De meest beroemde plant van Australië is toch wel de Eucalyptusplant. Deze plant staat over de hele wereld bekend om zijn genezende werking. De Eucalyptus plant wordt dan ook wel als symbool van Australië gezien, en terecht want 95% van alle Eucalyptusplant soorten zijn in Australië te vinden. Een andere voorkomende plant is de gomboom. Deze gomboom komt voor in verschillende varianten en kunnen meer dan 50 meter hoog worden.

Fauna in Sydney

Sydney KoalaDe meest bekende dieren van Australië zijn toch wel de buideldieren, en dan met name de kangoeroes. De kangoeroe is hét symbool van Australië, je kunt ze gerust onderweg tegenkomen. In Australië leven dan ook wel meer dan 180 soorten buideldieren. Andere bijzondere en populaire dieren van Australië zijn bijvoorbeeld de koala’s of de wombats. Deze twee dieren zijn verwant aan elkaar. Zowel de koala als de wombat wordt ook wel een buidelbeer genoemd, alleen leeft de wombat op de grond en de koala in de bomen. Naast deze schattige uitziende buideldieren vindt je in Australië ook nog een hoop roofbuideldieren. Deze beesten zoals het opossums kun je overal tegenkomen. Opposums leven soms zelfs in de stad, voornamelijk op daken, en worden daarom ook wel roofrabbits genoemd.