Inwoners Sydney


Opvallend is dat 20% van alle inwoners van Australië in Sydney woont. Dit zijn zo’n 4 miljoen mensen.Vier miljoen mensen in één stad lijkt veel, maar voor de oppervlakte die Sydney heeft valt dit nog ontzettend mee. Per persoon telt Sydney veel meer vierkante meters dan bijvoorbeeld in een Nederlandse drukke stad; in Sydney bestaan dan ook haast geen hoogbouwwoningen.

Tot het eind van de 2e wereld oorlog was 95% van de inwoners van Sydney van Engelse en Ierse afkomst. Na deze immigratiestroom werd in de jaren 60 ook de Aziatische immigratie gestimuleerd.

Demografie van Sydney

De meeste mensen in Sydney waren christelijk oftewel Engelse protestanten en Engelse katholieken. Nu vind je in Sydney naast christenen ook een grote Griekse Orthodoxe gemeenschap en zon 35.000 joden maar ook duizende moslims. In Sydney vind je dan ook zowel synagoges, moskeeën als kerken. Aboriginals zijn er niet veel meer in Sydney. Zo’n 0.6% van de Aboriginals heeft weinig geld en wonen in armoedige huizen. De rechten van de Aboriginals zijn vastgelegd maar het volk is helaas nog steeds vaak het doelwit van racisme in Sydney.