Algemeen Sydney


Sydney is de grootste en bovendien oudste stad van Australië. Een stad met de grootse natuurlijke haven van de wereld en zo’n 4 miljoen inwoners. Sydney is een wereldstad met ontzettend veel verschillende culturen en is 4 keer zo groot als Rotterdam. Met zijn vele toeristische trekpleisters is Sydney erg populair bij toeristen.

Bezienswaardigheden in Sydney

Sydney is een bruisende, multiculturele stad gelegen aan de mooiste haven ter wereld. Deze stad is een centrum voor reizigers van over de hele wereld, velen starten vanaf hier hun reis door Australië of zijn op weg naar Azië. In Sydney hangt een vriendelijke en ontspannen sfeer en zit vol verassingen. Lees meer over de bezienswaardigheden in Sydney.

Sydney

Horeca in Sydney

Sydney is één van de meest levendige (uitgaans)steden van de wereld. In Sydney vindt je veel verschillende horecagelegenheden. Voor backpackers vind je er budgethostels en gezellige bars waar mensen van over de hele wereld bij elkaar komen. Daarnaast kent Sydney ook zeer luxueuze hotels en restaurants. Ben je benieuwd naar de leukste hotels, restaurants, hostels en uitgaansgelegenheden?

Achtergronden van Sydney

Sydney is een stad met een bijzondere geschiedenis. Begonnen als strafkolonie is Sydney gegroeid en ontwikkeld tot een grote zelfstandig en ondernemende stad. Hoewel Sydney een Britse strafkolonie was trokken steeds meer mensen uit vrije wil naar deze plek aan de oceaan. Lees meer over de geschiedenis, de politiek en de economie van de stad.

Klimaat van Sydney

Sydney heeft een oceanisch, subtropisch klimaat. De warmste maand in Sydney is januari wanneer de gemiddelde temperatuur rond de 25 °C ligt. In Sydney wordt het in de winter nooit extreem koud, meestal blijven de temperaturen boven de 8 °C. Het heeft dan ook al eeuwen niet meer in Sydney gesneeuwd! Wil je meer weten over het klimaat? Of ben je benieuwd wanneer het de beste tijd is om te gaan? Bekijk dan het klimaat van Sydney.

Praktische informatie over Sydney

Voor je reis naar Sydney is het belangrijk om goed voorbereid van huis weg te gaan. Heb je bijvoorbeeld een visum nodig of vaccinaties? Ook is het interessant om te weten het zit met de valuta van Sydney, waar kun je beste geld wisselen? En hoe zit het bijvoorbeeld met fooien? Alle belangrijke en handige reistips over Sydney hebben wij hier voor je op een rijtje gezet.