Bezienswaardigheden Sydney


Sydney kent veel bijzondere bezienswaardigheden die uniek zijn voor de wereld. Zoals het Opera House; hét (architectuur)icoon van Sydney wat je echt gezien moet hebben. Ook de Sydney Harbour Bridge is een wereldberoemde bezienswaardigheid in Sydney, met een enkele boog van 500 meter verbindt hij het centrum en het noorden van Sydney met elkaar. Maar Sydney heeft nog veel meer attracties die vrijwel allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Op de kade van Circular Quay vind je de meest indrukwekkende monumenten van de stad. In het oostelijke deel het Opera House, de Royal Botanic Gardens, Macquarie Street en Hyde Park. In het westelijke deel van Sydney vind je The Rocks, de oudste buitenwijk van Sydney, en de havenbekkens van Darling Harbour.

Sydney

Wandel over Circulair Quay, de legendarische kade en bewonder het Sydney Opera House en de Harbour Bridge, beide symbolen van de stad. De stad biedt je daarnaast heerlijke stranden, prachtige stadsparken, torenhoge wolkenkrabbers, talloze restaurants waar je heerlijk kunt eten en bovendien eindeloze mogelijkheden om heerlijk te winkelen. Ook heeft Sydney een geweldig nachtleven in onder andere de beroemde uitgaanscentra Kings Cross en Darling Harbour. Daarnaast wordt Sydney omringd door schitterende nationale parken, waar je kennis kunt maken met de overweldigende natuur van Australië.

Naast natuur en architectuur is Sydney ook een stad vol kunst en cultuur. Ontdek in het Museum van Sydney welke volken allemaal in Sydney hebben geleefd en kom meer te weten over de verschillende wijken van de stad in bijvoorbeeld het The Rocks Discovery Museum.

Ondanks de grootte van de stad is de (toeristische) binnenstad van Sydney te voet goed te doen. Het verkeersmiddelpunt is Circular Quay. Op dit grote verkeersplein vind je wegen naar alle kanten van de stad. Een goede basis dus om je stedentrip te beginnen. Bovendien vind je op dit plein de meest bijzondere en spectaculaire straatmuzikanten en artiesten, er is hier 24 uur per dag wat te zien.

Belangrijkste bezienswaardigheden in Sydney

  • Opera House
  • The Rocks Market
  • Royal Botanics Garden
  • Sydney Fish Market
  • Sydney Museum
  • The Rocks Discovery Museum

Meer bezienswaardigheden in Sydney

» Bezienswaardigheden in The Rocks
» Bezienswaardigheden in Darling Harbour
» Bezienswaardigheden in Downtown
» Bezienswaardigheden ten oosten van Downtown
» Bezienswaardigheden ten westen van Downtown