Bezienswaardigheden Darling Harbour


 • Garden of Friendship
  Deze ‘tuin van vriendschap’ is een Chinese tuin gebaseerd op de typische tuinen van de Ming Dynasty. De tuin laat je een kijkje nemen in de Chinese cultuur. De tuin is in 1988 geopend als symbool van vriendschap tussen China en Australië.
 • Powerhouwe Museum
  Dit grootste museum van Australië bevindt zich in een voormalige energiecentrale en is gericht op zowel kunst als wetenschap. Onder de vele tentoonstellingen waaronder digitale kunst en technologie bevind zich één van de eerste Australische stoomtreinen. Bovendien is er van alles te doen voor kinderen.
 • Sydney Fish Market
  De commerciële vismarkt van Sydney is gelegen aan de Blackwattle Bay. De vismarkt trekt zowel vishandelaren als gewone liefhebbers van vis. Je vindt er een vismarkt die vers zeefruit verkoopt maar ook delicatessen. Daarnaast vind je er nog veel meer leuke tentjes zoals een sushi bar, een cadeau winkeltje en een kokschool.
 • Australian National Maritime Museum
  Het leven aan het water en de geschiedenis van de zeevaart van Australië wordt laten zien aan de hand van een groot aantal objecten, vitrines en audiovisuele hulpmiddelen. Gratis toegang!
 • Sydney Aquarium
  Loop in de plexiglazen tunnel door het enorme Open Ocean Aquarium waar haaien, roggen en andere zeebewoners vlak langs je scheren. Kinderen kunnen hier in een streelbad zeesterren en schelpdieren (zacht) aanraken.