Bezienswaardigheden Downtown


 • Sydney Opera House
  Om dit architectonische symbool van Sydney kun je niet heen. De bouw van dit prachtige en fotogenieke excentrieke constructie van het gebouw heeft 8 jaar en 120 miljoen Australische dollar gekost. Hier moet je echt even een kijkje gaan nemen!
 • Royal Botanic Gardens
  Dit park, op loopafstand van de binnenstad, is voor veel inwoners van Sydney het lievelingspark. In deze botanische tuin bevind zich een netwerk van paden waar je de meest prachtige planten en dieren zult tegenkomen.
 • Museum of Sydney
  Dit museum is vooral gericht op de immigratiefase van de stad en laat kritisch de confrontatie tussen Europeanen en Aboriginals zien.
 • Lands Department Building
  In de façade van dit gebouw vind je beelden van de belangrijkste historische personages van de stad.
 • State Library of New South
  In dit neoclassicistische gebouw vind je de Mitchell Library; een unieke verzameling aan o.a boeken, landkaarten en schetsen uit de koloniale tijd van de stad. De vloer van het gebouw is belegd met mozaïek en het bezoek waard.
  Adres: Macquarie St
 • Parliament House
  In dit gebouw kun je de leden van huis vol afgevaardigden zien debatteren. Ook vind je er een expositie over de politieke geschiedenis van de stad.
 • Il Porcellino
  Voor het Victoriaanse ziekenhuis vind je onder aan een indrukwekkende zandstenen trap kopie van het Florentijnse fonteinbeeld. De mythe is dat het aaien van het de snuit bronzen everzwijn je geluk gaat brengen.
 • Hyde Park Barracks
  SydneyDit wereldberoemde meesterwerk van Francis Greenway is zowel elegant als sober. Het gebouw heeft gediend als verblijfplaats voor veroordeelden, opvangplaats voor weeskinderen, en een gerechtshof. Momenteel is er een prima museum gevestigd, gewijd aan de sociale geschiedenis is van de stad.
  Tip: Op de 2e etage vind je een hangmattenafdeling waar je terwijl je in een hangmat ligt kunt luisteren naar verhalen uit de geschiedenis van de stad.
 • St James Church
  Deze oudste kerk van Sydney, gebouwd in 1824 en ontworpen door Francis Geenway bezit glas in loodramen die de elementen aarde, vuur, water en lucht voor stellen. Gratis rondleiding!
 • Art Gallery of New South Wales
  Dit neoclassicistische gebouw is een van de belangrijkste kunstmusea van de stad. Op vijf verdiepingen vind je en contrastrijke verzameling aan zowel Australische, Europese als Aziatische kunst. Gratis toegang!
 • St Mary’s Cathedral
  Deze christelijke kerk is gebouwd in de 19e eeuw en ontworpen door de 19e eeuwse architct William Wilkinson Wardell. De opnieuw oplevende gotische architectuur is dan ook kenmerkend voor deze enorme, prachtige kathedraal.
 • Australian museum
  In dit museum waar je van alles vindt over Australië zijn zowel tijdelijke als vaste tentoonstellingen te vinden. Je vindt hier van alles over de geschiedenis van de natuur van Australië, zoals skeletten van uitgestorven dieren. In de zomer van 2009 is er bijvoorbeeld een tijdelijke tentoonstelling over de klimaatveranderingen.
 • Hyde Park met Archibald Memorial Foundation
  Dit park bestaat al vanaf de vroege dagen van de kolonie. Deze plek was favoriet voor zaken als sport en recreatie. Ook het Archibald Memorial Foundation vind je hier in dit park. Geschonken door de Franse J F Archibald in 1932 als blijk van dank voor de medewerking van Australië aan de WO I.
 • Sydney Tower
  De Sydney Tower, ook wel Centrepoint genoemd, is het hoogste gebouw van heel Australië. Op een hoogte van 250 meter bevindt zich een uitkijkgalerij die open is voor publiek. Laat je met de lift naar boven brengen en geniet van een hapje en een drankje in het restaurant. Tijdens je zit zal je uitzicht veranderen, de toren draait namelijk langzaam om zijn as.
 • Queen Victoria Building
  Dit prachtige in de 20e eeuw ontworpen gebouw is 190 meter hoog en 30 breed en straalt luxe en macht uit. De architectonische stijl werd bepaald door de heropleving van de romaanse kunst en architectuur. Het gebouw is ontstaan uit een markt en gebruikt als bibliotheek, warenhuis, en kantorencomplex.Tegenwoordig dient het Queen Vicotria Building als chique winkelcentrum.
 • Sydney Town Hall
  Tegenover het Queen Victoria gebouw vind je de zandstenen Sydney Town Hall. De trappen van de Town Hall (gelegen tussen de bioscopen, George Street en het zakelijke disctrict) worden tegenwoordig vooral gebruikt als ontmoetingsplek. De Town Hall is gebouwd rond 1880 en is het vrijwel enige stadsgebouw rond die tijd die niet op religie is gericht.
 • St Andrews Catehedral
  Deze kerk werd gebruikt voor leden die de tradities en gebruiken van de Kerk van Engeland nauw volgden. Gelegen in het centrum van Sydney is deze kathedraal een goed voorbeeld van de herleefde gotiek architectuur. Gratis rondleidingen!
 • China Town
  In het zuiden van het zakelijke district van Sydney (CBD) ligt Chinatown. Deze stedelijke lokaliteit is ontstaan uit een vaste wekelijkse Chinese markt.