Bezienswaardigheden omgeving

Sydney staat natuurlijk bekend om de bijna oneindige hoeveelheid bezienswaardigheden in de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen! Er zijn verschillende nationale parken, waarvan de Blue Mountains met rotsformatie de Three Sisters misschien wel de bekendste is. Ook buitenwijken van Sydney zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, en ook daar vind je meerdere topactiviteiten. Leer surfen in Manly of ga hiken in Watson’s Bay of North Head, je hoeft je geen moment te vervelen.
  • Blue Mountains National Park

Misschien wel de bekendste dagtrip vanuit Sydney. In de Blue Mountains vind je onder andere de bekende rotsformatie de Three Sisters, die je bij Katoomba vindt. In Katoomba is ook Scenic World, met verschillende kabelbanen en een van de steilste treinen ter wereld, allemaal met geweldig uitzicht op de omgeving. Je vind hier verschillende watervallen om het helemaal af te maken!

  • Manly

Deze buitenwijk van Sydney is vanaf Circular Quay bereikbaar met de beroemde Manly Ferry, die je een fantastisch uitzicht over Sydney Harbour en het Opera House geeft terwijl je naar Manly vaart. In Manly vind je een strand waar je kunt (leren) surfen, verschillende restaurants en North Head, een natuurgebied met wandelpaden met geweldig uitzicht over Sydney Harbour.

  • Royal National Park

Als het allereerste Nationale Park ter wereld mág je dit park eigenlijk niet overslaan. In dit park vind je ruim 100 kilometer aan wandel- en fietspaden, verschillende campingplaatsen en picknickvelden. Tijdens je wandeling kom je unieke dieren en planten tegen, en langs de kust vind je kleine zwembadjes uitgesleten in de rotsen en andere geweldige rotsformaties.