De stad biedt een groot aanbod, variërend van lokale, westerse tot Aziatische gerechten. Je kunt kiezen voor een chique restaurant maar ook voor goedkopere eethuisjes, brasseries of fastfood ketens.

Tegenwoordig zijn er meer dan 3000 restaurants in Sydney, waarvan elk restaurant weer zijn eigen specialisatie kent. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een bijzondere maaltijd in een met traditionele Aboriginalkunst versierd restaurant. Af en toe treden er Aboriginal dansers op. Ook zijn er, vanwege de ligging aan zee, veel restaurants gespecialiseerd in vis. Naast restaurants kun je ook gaan voor een snelle hap bij één van de beroemdste viskraampjes aan de haven waar verse vette vis en patat wordt geserveerd.

Typisch Australisch is barbecueën, sommige restaurants in Sydney bieden dit als buffet aan. Overal in de stad zul je bij eetgelegenheden bordjes met ‘BYO’, ‘Bring You Own’ zien hangen. Dit betekent dat je zelf je fles wijn, bier of sterke drank mag meenemen. Je betaalt hier soms wel een ‘ontkurkingstoeslag’ voor.
Restaurants in Sydney

CBD
 • Martin Place
  Dit is het kloppende hart van de stad. Deze langgerekte kleurloze met beton bedekte plek oogt misschien wat ongezellig maar het is een goede plek om even wat te drinken. Bovendien kun je ’s middags gratis genieten van straatmuzikanten.
 • Restaurant Aesop’s Fine Mediterranean Cuisine
  Dit grote Mediterraanse restaurant serveert voornamelijk Grieks eten. Hier is het altijd heel erg gezellig en er wordt regelmatig de ‘Zorba’ gedanst.
  Adres: 131 Macquarie Street
 • Restaurant Akaneya
  Hier vind je een erg smakelijk Japans restaurant. Een bijzonder restaurant met alleen Japanse chefs, wat een unieke ervaring kan zijn voor wie eens wat anders proberen.
  Adres: Shop 2, 347 Kent Street
 • East Sydney Hotel
  Dit wordt de laatste country pub van Sydney genoemd. Dit restaurant-café heeft een historische uitstraling met een open haard en een houten vloer. Dit alles zorgt voor een ontzettend authentieke sfeer.
 • Restaurant Pello
  In dit restaurant met veel oog voor detail en een Europese keuken kun je ontzettend goed eten. Vegetarisch eten is ook mogelijk. Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de 28 en 34 Australische Dollar.
  Adres: Stanley Street 71-73
 • Restaurant Thai Princess
  In dit restaurant kun je bovengemiddeld eten en krijg je een prima service.
  Adres: 118 Crown Street
 • Barnaby’s Waterfront Restaurant
  Dit restaurant is gevestigd in n een 19e eeuws gebouw. Eerder werd dit huis gebruikt om soldaten op te vangen. Het is mogelijk om hier privé ruimtes te huren, dit kan al vanaf 6 personen.
  Adres: 66 Philip Street
 • Giovanni’s Restaurant
  De deuren van dit restaurant werden geopend in 2007 en is ontzettend snel uitgegegroeid tot één van de populairste restaurants van Parramatta.
  Adres: 56 Philip Street
Darling Harbour
 • Restaurant Bayside Lounge
  Dit stijlvolle restaurant zorgt gegarandeerd voor een bijzonder ervaring. Je kunt hier zowel binnen als buiten erg spectaculair zitten met uitzicht over de haven en de skyline van de stad. Je kunt hier zowel terecht voor een kopje koffie als voor een lunch of diner.
 • Novotel
  Bij het Novotel Hotel worden onvermoeid verse en vernieuwende menu´s geserveerd die erg bevredigend zijn. Vooral de verse vis is hier een echte aanrader.
 • Vagabond Cruise
  Tijdens een 3 uur lange cruise door de haven van Sydney kun je heerlijk eten onder het genot van live jazz muziek. Een echte aanrader!
The Rocks
 • The Observer Hotel
  Het eten en de service is hier prima maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. Probeer eens de Thaise Kip Salade. De sfeer is meestal erg goed en er komen zowel lokale bewoners als toeristen.
  Adres: 69 George Street
  The Rocks NSW 2000
 • MCA Café
  Dit restaurant hoort bij het Museum of Contemporary Art.
  Hier kun je voor zowel een lunch als een diner heerlijk eten tegen een redelijke prijs.
  Adres: 1240 George Street
  The Rocks NSW 2000
 • La Mela Pizzeria Ristorante
  De service is fijn, het eten is smakelijk en de koffie is goed. Er worden dunne pizza’s met lekkere toppings geserveerd. Het is een goed restaurant wat haast nooit mensen teleur stelt.
  Adres: 100 George Street
  The Rocks NSW 2000
 • Restaurant Rock Pool
  Dit chique restaurant heeft een moderne menukaart, geïnspireerd op de Aziatische keuken.
  Adres: 107 George Street