Feitentabel

Een overzicht van alle nuttige informatie over Sydney die handig is om te weten als je er op vakantie gaat, staat in onze feitentabel. Daar vind je onder andere wanneer het hoogseizoen is, of je een reisstekker nodig hebt en hoe lang het vliegen is naar Sydney.

Horeca

Bij een naar Sydney ben je natuurlijk ook op zoek naar leuke restaurantjes en plekken om uit te gaan. Je kunt in Sydney eten uit elke denkbare hoek van de wereld vinden. Vind de beste eetgelegenheden op onze pagina over restaurants en de leukste uitgaansgelegenheden voor elke doelgroep op onze pagina over uitgaan. Er is voor iedereen iets!
Achtergrond

Sydney is een stad met een bijzondere geschiedenis. Begonnen als strafkolonie is Sydney gegroeid en ontwikkeld tot een grote zelfstandig en ondernemende stad. Hoewel Sydney een Britse strafkolonie was trokken steeds meer mensen uit vrije wil naar deze plek aan de oceaan. Wil je meer lezen over de historie van Sydney en wat er is gebeurd dat Sydney is uitgegroeid tot een van de grootste steden van het zuidelijk halfrond? Deze informatie vind je op onze pagina met achtergrondinformatie over Sydney!

Klimaat

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen in Sydney precies tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland. Januari is de warmste maand voor Sydney. Wil je meer lezen over het klimaat en het weer in Sydney? Wil je meer weten over het klimaat? Of ben je benieuwd wanneer het de beste tijd is om te gaan? Dat kan hier!

Praktisch

Voor je reis naar Sydney is het belangrijk om goed voorbereid van huis weg te gaan. Heb je bijvoorbeeld een visum of vaccinaties nodig? Ook is het interessant om te weten het zit met de valuta van Australië, waar kun je beste geld wisselen? En hoe zit het bijvoorbeeld met fooien? Antwoord op deze en nog meer vragen vind je in de praktische informatie-sectie.