De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Bezoeken

Als je naar het weer kijkt zou je in principe het hele jaar door Sydney kunnen bezoeken. Let er alleen op dat zomer en winter tegenovergesteld is aan het seizoen in Nederland. De zomer, met januari als warmste maand, is de periode wanneer het het meest gebeurt. Zo is er in januari een vliegerfestival en de groots gevierde Australia Day.

Taal

In Sydney wordt Engels gesproken met een Australisch accent. Als je een beetje Engels spreekt, kun je in Sydney gegarandeerd overal terecht.

Financieel

De valuta van Sydney is de Australische dollar. Een Australische dollar is onderverdeeld in 100 centen. Het is vaak het goedkoopst om Sydney zelf geld op te nemen. Het kan verstandig zijn om wat geld mee te nemen vanuit Nederland voor bijvoorbeeld het betalen van taxiritten of de bagagewagentjes op het vliegveld. Vergeleken met West-Europa is Sydney niet duurder dan andere grote steden.

In de taxi wordt de prijs van een rit vaak naar boven afgerond en fooien zijn hier dus in principe niet nodig. Kamermeisjes en obers zijn altijd heel blij met fooien maar je bent natuurlijk nergens tot verplicht. In restaurants is 5 tot 10% van je bedrag van de rekening aan te houden als fooi.
Gezondheid

Sydney, net zoals de rest van Australia, heeft geen verhoogd gezondheidsrisico. Het water uit de kraan kun je drinken, de stad is ontzettend schoon. Voor een reis naar Sydney heb je geen inentingen nodig, een flesje zonnebrand is echter wel een must. Voor watersportliefhebbers is het belangrijk om binnen de door met rode vlaggen afgeschermde gebieden te blijven.

Douane

Om naar Sydney te reizen heb je een geldig paspoort nodig, en je moet van tevoren online een Electronic Travel Authority nodig. Als je in Sydney wilt gaan werken heb je een werkvisum nodig.

Elektriciteit

De netspanning in Australië is 240/250 volt. Let op: in Australië hebben ze 3-potige stekkers. Om Europese stekkers te kunnen gebruiken heb je dus wel een verloopstekker nodig. Deze kun je zowel op het vliegveld als in elecktriciteitwinkels in Sydney zelf kopen.

Vervoer

Sydney en omgeving heeft een prima treinennetwerk, waarvan een groot gedeelte in downtown Sydney ondergronds als metro rijdt. Voor het reizen met de trein kun je de Opal Card nemen, een soort OV-chipkaart. Verder zijn er natuurlijk taxi’s en is Uber ook beschikbaar.